21 mei 2019

Wellicht heeft u van uw notaris of makelaar te horen gekregen dat u een energielabel bedrijfspand nodig heeft omdat u uw pand gaat verkopen. Maar wat kost een energielabel eigenlijk?

De kosten voor het opstellen van een energielabel bedrijfspand kunnen flink uiteen lopen. Het is begrijpelijk dat u door alle verschillende aanbieders niet goed weet waar u moet beginnen. Bij Energielabel-offertes kunt u geheel vrijblijvend verschillende offertes vergelijken. Nadat u uw aanvraag ingediend heeft sturen wij uw aanvraag door aan de diverse aanbieders. U ontvangt dan binnen een uur minimaal 3 offertes per email. Vervolgens heeft u alleen nog contact met de aanbieder die het energielabel voor u gaat verzorgen. Soms komt het voor dat er onduidelijkheden zijn in uw geplaatste aanvraag. Wanneer dit het geval is zullen wij per email nog wat aanvullende vragen stellen. Dit zetten we ook weer direct door aan de aanbieders. Zo hoeft u niet meerdere malen dezelfde vragen te beantwoorden.

Het energielabel bedrijfspand is zoals wellicht inmiddels bekend verplicht wanneer u uw pand gaat verkopen of verhuren.

Voor het energielabel kantoor is vanaf 2023 zelfs minimaal een energielabel C verplicht wanneer het meer dan 100 m2 betreft. Zoals het er nu naar uitziet zal deze verplichting rond 2030 zelfs minimaal een energielabel A zijn. Dit heeft alles te maken met het terugdringen van de CO2 uitstoot van bedrijfspanden. Nadat u uw energielabel kantoor ontvangen heeft en u blijkt nog niet te voldoen aan de energielabel C verplichting is het misschien interessant om meteen een adviesrapport op te laten stellen. Dit kunt u vaak meteen aanvragen bij de aanbieder die uw energielabel opgesteld heeft. Ze hoeven daarvoor niet nogmaals langs te komen en gebruiken de gegevens die ze voor het energielabel opgenomen hebben. In een adviesrapport wordt beschreven op welke manieren u uw huidige energielabel kunt gaan verbeteren naar een C, B of A-label. Dit kan door het toepassen van LED verlichting of door de gevel extra te isoleren. Welke maatregelen welk effect op het energielabel kantoor hebben is voor ieder pand verschillend.

De bij ons aangesloten aanbieders zijn allemaal BRL-9500 gecertificeerd dus mogen uw energielabel ook registreren bij het RVO.

Wanneer een aanbieder niet gecertificeerd is en uw energielabel niet kan registreren is het afgegeven energielabel niet rechtsgeldig. U zou dan in principe alsnog een boete kunnen ontvangen voor het niet in het bezit hebben van een energielabel bedrijfspand. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Weet u niet zeker of er al een energielabel op uw bedrijfspand zit en wilt u het energielabel opvragen? Dit kunt u doen via ep-online.nl. In deze database kunt u alle geregistreerde energielabels terugvinden.

Heeft u nog vragen over het opstellen van een energielabel bedrijfspand of wilt u direct meerdere offertes ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op door een email te sturen aan info@energielabel-offertes.nl.

Terug

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2024 Energielabel-offertes, onderdeel van LEAD Fabriek B.V.