27 september 2018

In Europa consumeren gebouwen ongeveer 40% van de energie en diezelfde gebouwen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 35% van de totale CO2-uitstoot.

Voor Europa is het 2 voor 12 en daarom dienen de eigenaren van deze panden maatregelen te gaan nemen om deze percentages terug te gaan dringen.

Het doel is om zoveel mogelijk gebouwen energieneutraal te maken. Om dat te bereiken zijn op Europees niveau nieuwe eisen gesteld aan deze bedrijfspanden. Een van die eisen is dat vanaf 2020 nieuw te bouwen gebouwen moeten voldoen aan een maximale energiebehoefte, een maximaal energieverbruik en een minimaal percentage aanwezige duurzame energie per gebouw.

De al bestaande gebouwen dienen ook maatregelen te gaan nemen.

Zij zullen in veel gevallen flink moeten gaan renoveren willen ze enigszins energieneutraal worden. Dit kunnen ze bijvoorbeeld doen door van het toepassen LED verlichting in het gehele pand met automatische aan/uit schakelingen. Dit kan vaak al veel verschil maken op het huidige energielabel. Andere toe te passen maatregelen zijn bijvoorbeeld het plaatsen van warmtepompen en zonnepanelen.

Kantoorpanden groter dan 100 m2 moeten vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben en vanaf 2030 zelfs minimaal energielabel A. Wanneer deze panden hier niet aan voldoen zullen ze niet meer gebruikt mogen worden als kantoorpand.

Gelukkig worden er wel subsidies ter beschikking gesteld om de kosten voor de renovaties een beetje te drukken.

Met behulp van deze subsidies wordt het een stuk interessanter om aan de renovatie te gaan beginnen. De ISDE-subsidie is er bijvoorbeeld om het gasverbruik door bedrijven te verminderen. Zo worden er subsidies geboden voor de aanschaf en installatie van zonneboilers, warmtepompen en biomassaketels. Wanneer u een van bovenstaande apparaten aanschaft kunt u een deel van uw investering terugkrijgen.

Wilt u weten wat uw huidige energielabel is en hoe u deze kunt verbeteren? Via Energielabel-offertes kunt u verschillende offertes aanvragen van verschillende aanbieders. Deze kunnen u allen helpen met een adviesrapport waarin staat hoe u uw huidige energielabel zou kunnen verbeteren naar een beter energielabel. U kunt bij deze aanbieders ook terecht voor een maatwerk adviesrapport. Hierin staan concrete maatregelen hoe u uw huidige label kunt verbeteren inclusief wat de investering, besparing en terugverdientijd hiervan is.

Terug

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2024 Energielabel-offertes, onderdeel van LEAD Fabriek B.V.