Wanneer heb ik een energielabel nodig?

U heeft een energielabel nodig wanneer u uw (bedrijfs)pand gaat verhuren of verkopen. Het energielabel moet aanwezig zijn op het moment van overdracht.

Hebben alle type bedrijfspanden een energielabel nodig?

Niet alle bedrijfspanden hebben een energielabel nodig, er zijn namelijk een aantal uitzonderingen. Zoals monumenten, gebouwen met een religieuze functie, bedrijfspanden die alleen gebruikt worden als opslag of werkplaats en alleenstaande gebouwen kleiner dan 50m2.

Hoe werkt Energielabel-offertes?

Bij ons vraagt u gratis en vrijblijvend een offerte aan waarna u, binnen een uur, 3 offertes van verschillende bedrijven in de email ontvangt. Aan de hand van deze offertes maakt u een keuze. Daarna heeft u direct contact met het bedrijf waar u voor gekozen heeft.

Zijn de aangesloten bedrijven BRL9500 gecertificeerd?

Alle bij ons aangesloten bedrijven zijn BRL9500 gecertificeerd. Wij controleren regelmatig of de kwaliteit die de bij ons aangesloten bedrijven leveren voldoende is.

Zijn er kosten aan mijn aanvraag verbonden?

Nee, u kunt bij ons gratis offertes aanvragen. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Hoe wordt het energielabel vastgesteld?

Het energielabel wordt vastgesteld door middel van een opname op locatie. Er wordt hierbij gekeken naar het bouwjaar van het pand, de functie van het pand, type isolatie, type glas en nog een aantal zaken. Dit allemaal bij elkaar opgeteld bepaald het uiteindelijke energielabel.

Kan ik een energielabel met spoed aanvragen?

Wanneer u uw aanvraag plaatst bij Energielabel-offertes ontvangt u binnen een uur 3 offertes van verschillende aanbieders. U kunt bij uw aanvraag aangeven op welke termijn u uw energielabel nodig heeft, dan kunnen de aanbieders hier meteen rekening mee houden.

Is een energielabel verplicht?

Het energielabel bedrijfspand is sinds 2015 verplicht wanneer u uw bedrijfspand gaat verkopen of verhuren. Hier wordt op gecontroleerd door de RVO en deze delen ook een boete uit wanneer na controle blijkt dat aan deze eis niet voldaan is.

Zit er verschil in hoe de aanbieders te werk gaan?

Alle aanbieders moeten het pand opnemen op een voorgeschreven methode. En het energielabel wordt altijd op dezelfde manier vastgesteld. Zo voldoen ze aan de regels en ze beschikken over de noodzakelijke BRL certificering.

Hoe komt het dat de prijzen verschillen terwijl het label overal op dezelfde manier wordt vastgesteld?

De prijzen van de verschillende aanbieders van energielabels verschillen doordat ze een andere methode van prijs bepalen hebben. De één werkt met vaste prijzen aan de hand van staffels terwijl de ander meer kijkt naar de complexiteit van het pand.

Welk energielabel heeft mijn kantoor?

Het energielabel van uw kantoor is van een aantal zaken afhankelijk en niet van tevoren te zeggen. Om dit te bepalen dient er een opname plaats te vinden waarbij een gecertificeerde adviseur uw kantoorpand komt inspecteren.

Ontvang ik reclame van de aanbieders waarnaar jullie de aanvraag sturen?

Nee, u ontvangt alleen de offertes per e-mail. U ontvangt NOOIT reclame van ons of onze aanbieders.

Hoe snel heb ik mijn energielabel binnen na aanvraag via Energielabel-offertes.nl?

De meeste aanbieders streven ernaar om binnen een week na opname het energielabel klaar te hebben. Deze wordt dan digitaal via email naar u toe verzonden.

Voor verder vragen over het aanvragen van energielabel offertes kunt u altijd contact met ons opnemen door een email te sturen naar info@energielabel-offertes.nl

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2022 Energielabel-offertes