23 januari 2020

Hoe maakt u een energielabel goedkoop

Iedereen wil natuurlijk een zo goedkoop mogelijk energielabel! Maar ook kwaliteit, want financiering van banken, verkoopprijs bedrijfspand en andere belangrijke zaken hangen van het energielabel af. In deze blog zes tips, hoe komt u aan een goedkoop energielabel die toch voldoende kwaliteit heeft.

Er zijn een aantal dingen waardoor uw energielabel goedkoper wordt, vaak door de energieadviseur tijd te besparen. Dit kan op de volgende manieren:

Onze tips om te besparen

Tip 1: Vraag uw energielabel aan via energielabel-offertes.nl. Dan kunt u aanbieders vergelijken op prijs. Dit is een simpele manier om te besparen. Het aanvragen van offertes is bij ons helemaal gratis.

Tip 2: Lever goede tekeningen met maten aan. Voor het opstellen van een energielabel moeten alle oppervlakte worden opgemeten. Heeft u goede tekeningen met maten, dan scheelt dit de energieadviseur tijd. Tijd is geld, dus uw energielabel wordt goedkoper.

Tip 3: Lichtplannen, heeft u een lichtplan? Dat scheelt tijd, voor het energielabel moet alle verlichting inclusief bijbehorende wattages worden geteld. Dit om het aantal watt per vierkante meter uit te rekenen. Heeft u lichtplannen dan scheelt dit in de tijd.

Tip 4: Zorg ervoor dat alle ruimtes goed toegankelijk zijn. Daarmee is de inspecteur minder tijd kwijt met de inspectie van het bedrijfspand. Minder tijd maakt het energielabel goedkoper. Technische ruimtes, kantoorruimten, kantines, en overige ruimte (behalve bedrijfshal) moeten toegankelijk zijn.

Tip 5: Informatie over installaties: heeft u grote installaties in uw bedrijf staan? Dan is het erg handig hierover alle informatie op te sturen. Dit kan bestaan uit technische specificaties. Handig is om dit aan te geven bij uw aanvraag, dan kunnen de bij ons aangesloten partijen hiermee rekening houden bij het opstellen van een offerte. De prijs voor het energielabel zal dan waarschijnlijk lager zijn.

Tip 6: Vraag het energielabel op tijd aan. Haast heeft bij veel energieadviseurs invloed op de prijs. Heeft u geen haast, dan zorgt dit ervoor dat u goedkoper uit bent. Meer informatie over een goedkoop energielabel vindt u hier

Heeft u nog tips om het verkrijgen van een energielabel goedkoper te maken? Laat het ons weten en mail naar info@energielabel-offertes.nl.

Terug

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2024 Energielabel-offertes, onderdeel van LEAD Fabriek B.V.