27 september 2018

Verantwoordelijkheid aanschaffen energielabel.

Steeds vaker krijgen we de vraag wie er verantwoordelijk is voor het aanvragen, aanschaffen en betalen van het energielabel.

De verkopende partij zal de boete ontvangen wanneer blijkt dat het energielabel niet aanwezig was op het moment van verkoop. Deze is dus verantwoordelijk voor het verzorgen van het label en niet degene die het pand van u overgekocht heeft.

Het is niet zo dat wanneer u uw pand verkocht heeft zonder energielabel de aanschaf hiervan ook meteen overbodig wordt. De ILT kan met terugwerkende kracht de boetes uitdelen.

Laatst hadden we contact met een verkopende partij die inderdaad dacht dat, omdat hij het pand inmiddels al verkocht had, hij niet meer energielabel plichtig was. En dat daarbij energielabel plicht voor hem ook verviel. Helaas is dit niet het geval en heeft hij alsnog een energielabel aan moeten schaffen voor zijn bedrijfspand. Gelukkig hebben we hem dit kunnen melden en heeft hij alsnog een energielabel aangeschaft voordat hij gecontroleerd werd.

De boetes die uitgedeeld kunnen worden zijn niet misselijk.

Voor een particulier kan de boete voor het niet in het bezit zijn van een energielabel maximaal oplopen tot € 405,-.

Voor bedrijven ligt deze boete een stuk hoger. Deze kan namelijk oplopen tot wel € 20.000,-

Daarbij komen nog de extra kosten voor het energielabel zelf want deze moet helaas alsnog aangeschaft worden ondanks de boete.

Het is dus duidelijk dat u het risico op een boete het beste kunt voorkomen en u beter een energielabel in het bezit kunt hebben voordat u uw bedrijfspand verkoopt.

Bent u van plan om uw bedrijfspand te gaan verhuren of verkopen vraag dan bij Energielabel-offertes gratis en vrijblijvend uw offerte aan. U ontvangt binnen één uur 3 offertes van verschillende aanbieders in uw mail.

Terug

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2024 Energielabel-offertes, onderdeel van LEAD Fabriek B.V.