4 september 2018

Als ondernemer wil je natuurlijk niet te veel betalen. Daarom is het belangrijk om te weten welke factoren de prijs van een energielabel bedrijfspand (ook EPA-U energielabel genoemd) bepalen. Daarom in deze blog precies uitgelegd van welke factoren de prijs afhankelijk is. Zo kunt u de offertes van onze aanbieders goed vergelijken.

Factoren die prijs energielabel bedrijfspand bepalen

Factor 1: Het aantal vierkante meters van uw bedrijfspand. Een bedrijfspand wordt voor het vaststellen van een energielabel altijd helemaal ingemeten. De geveloppervlakte, vloer, dakoppervlakte, gevels, deuren en vele andere zaken worden ingemeten voor het bepalen van warmteverlies van het pand. Hoe groter het pand, hoe meer tijd het inmeten kost. Daarom is bij het bepalen van de prijs voor een energielabel het aantal vierkante meters een belangrijke factor.

Factor 2: Zijn er bouwtekeningen en gevelaanzichten aanwezig. Omdat het hele pand moet worden ingemeten is zoveel mogelijk informatie nodig over alle maten van het bedrijfspand. Hoe meer informatie over de gevel en vloeroppervlakte er is, hoe korter de opname zal duren. Dit scheelt in de tijd dat een energieadviseur op locatie aanwezig is. Dus daarmee ook in de prijs. Alle informatie over het bedrijfspand die extra aanwezig is zal de prijs van het energielabel beïnvloeden.

Factor 3: De termijn waarin het energielabel nodig is. Hoe sneller het energielabel nodig is, hoe hoger de kosten. Veel erkende energielabel bedrijven hebben het erg druk. Dit door de grote vraag naar energielabels voor bedrijfpanden. Wanneer het energielabel met spoed nodig is kost dit extra geld. Wanneer u nog even de tijd hebt, bijvoorbeeld een maand, dan ziet u deze extra tijd weer terug in een lagere prijs. Onze tip is dan ook, vraag het energielabel op tijd aan. Dit scheelt weer in de kosten!

Factor 4: Locatie van het bedrijfspand. Sommige adviesbedrijven voorzien bedrijfspanden landelijk van energielabels. Sommige doen dit alleen lokaal. Lokale bedrijven zullen vaak extra kosten rekenen wanneer ze buiten hun regio een bezoek moeten brengen. Er is ook een verschil tussen verschillende aanbieders. Sommige werken met vaste prijzen, sommige zullen een kilometervergoeding vragen. Gaat u de prijs van een energielabel vergelijken? Let hier dan goed op.

Factor 5: Het aantal bedrijfspanden dat u van een energielabel wilt laten voorzien. U kunt zich voorstellen dat het voor onze aanbieders interessant is om meerdere bedrijfspanden op één dag van een energielabel te voorzien. Zeker wanneer de panden dicht bij elkaar in de buurt liggen zullen veel aanbieders een lagere prijs voor het energielabel per bedrijfspand rekenen. Heeft u meerdere panden die u van een energielabel wilt voorzien? Dan is het raadzaam dit in één keer te doen, dit bespaart u immers veel geld.

Factor 6: Het aantal energielabels dat nodig is voor het bedrijfspand. Dit klinkt misschien raar, maar het kan voorkomen dat een bedrijfspand meerdere energielabels nodig heeft. Ook dit heeft invloed op de prijs. Er moeten immers meerdere energielabels worden geregistreerd. Wanneer een bedrijfspand meerdere opgangen heeft en meerdere manieren van verwarmen, dan zijn meerdere energielabels nodig. Bijvoorbeeld in het geval van een verzamelpand met daarin verschillende bedrijven.

Zeker weten dat u niet teveel betaalt voor uw energielabel? Vergelijk dan verschillende aanbieders op prijs en doe een aanvraag op onze website.

Terug

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2024 Energielabel-offertes, onderdeel van LEAD Fabriek B.V.