11 april 2019

Wanneer heb ik een energielabel bedrijfspand nodig?

Dit is nodig wanneer u uw bedrijfspand wilt gaan verkopen of verhuren. Sterker nog het is zelfs verplicht gesteld vanuit de overheid en er wordt ook op gecontroleerd. Wanneer op het moment van overdracht geen energielabel aanwezig is loopt u het risico op een fikse boete. Deze kan oplopen tot € 20.000 en daarna zult u alsnog een energielabel aan moeten vragen.

Bij Energielabel-offertes kunt u gemakkelijk verschillende offertes vergelijken. Wanneer u het aanvraag formulier ingevuld heeft ontvangt u binnen een uur drie offertes van verschillende aanbieders per email. Deze aanbieders zijn allemaal BRL9500 gecertificeerd en mogen het energielabel voor u opnemen en registreren. Een niet geregistreerd energielabel is niet rechtsgeldig en kan u dus alsnog een boete opleveren.

De energielabel aanvragen kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren.

Zo kijken de meeste aanbieders allereerst naar het aantal vierkante meters van het desbetreffende bedrijfspand. Soms kijken aanbieders ook naar de complexiteit van het pand. Over het algemeen liggen de energielabel kosten van de verschillende aanbieders bij kleinere panden niet zo ver uit elkaar. Wanneer uw pand groter dan 2000 m2 is zullen veel aanbieders een offerte op maat voor u opstellen. Hierbij wordt er dan gekeken naar de complexiteit van het pand. Een blokkendoos is immers eenvoudiger op te nemen dan een gebouw met veel rondingen.

Vanaf 2023 zal het energielabel kantoor minimaal C moeten zijn, tenzij het kantoorpand kleiner dan 100 m2 is.

De verwachting is dat deze eis vanaf 2030 zelfs minimaal energielabel A gaat worden.

Vanaf januari zal er ook het een en ander veranderen in de bepalingsmethode van het energielabel, ook wel de NTA 8800. Deze nieuwe rekenmethode zal beter in kaart gaan brengen hoe de energieprestatie van een gebouw er werkelijk uitziet. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een aantal indicatoren, de zogenaamde BENG indicatoren. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan zullen we in een andere blog nader toelichten.

Neem contact op met Energielabel-offertes om 3 verschillende offertes voor het opstellen van een energielabel bedrijfspand te ontvangen.

Terug

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2024 Energielabel-offertes, onderdeel van LEAD Fabriek B.V.