4 september 2018

U wilt uw bedrijfspand gaan verkopen en krijgt te horen dat u een energielabel nodig heeft. Wat is dan eigenlijk een energielabel en waar heb ik die voor nodig?

Vanaf 2008 is het energielabel bedrijfspand verplicht

Sinds 2008 is het verplicht om een energielabel voor uw bedrijfspand te hebben. Het doel van het label is om weer te geven wat de energieprestatie van een gebouw is. Dit is ook de oorspronkelijke bedoeling van het energielabel. Zodat wanneer u uw bedrijfspand gaat verkopen het energieverbruik voor de koper inzichtelijk gemaakt wordt. Wanneer u een gunstig label heeft voor uw bedrijfspand kan dit ook weer gunstig zijn voor de prijs van uw bedrijfspand.

De labelklasse loopt van A++++ t/m G waarbij G het minst energiezuinig is. Ook kan aan de hand van het label inzichtelijk gemaakt worden wat de energiebesparing mogelijkheden zijn van het desbetreffende bedrijfspand.

Advies voor verbeteren energielabel

Onze aanbieders bieden vaak uitgebreide adviesrapporten aan zodat u aan de hand van dit rapport concrete maatregelen kunt nemen om uw pand energiezuiniger te maken. In dit rapport wordt dan bijvoorbeeld aangegeven hoeveel effect het plaatsen van HR++ glas of LED verlichting heeft op het huidige energielabel. Sinds 2015 wordt er door de RVO gecontroleerd of het label aanwezig is bij verkoop of verhuur van een bedrijfspand. Hier zijn ook boetes bij uitgedeeld.

Vanaf 2023 energielabel C voor kantoorgebouwen

Vanaf 2023 zal voor kantoorpanden groter dan 100m2 zelfs een verplichte label hoogte komen. Dan moeten deze kantoorpanden minimaal voorzien zijn van een energielabel C. Energieverbruik en duurzaamheid gaat bij veel bedrijven een steeds grotere rol spelen dus wordt een gunstig energielabel ook steeds belangrijker.

Wanneer u een energielabel wilt aanvragen kan dat via energielabel-offertes.nl. Alle bij ons aangesloten aanbieders zijn BRL9500-03 gecertificeerd en mogen daarmee energielabels opstellen en afgeven. Het label dat afgegeven wordt is 10 jaar geldig.

Terug

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2024 Energielabel-offertes, onderdeel van LEAD Fabriek B.V.