20 maart 2019

Hoe wordt het energielabel vastgesteld?

Voor het vaststellen van een energielabel is het van belang dat een gecertificeerde adviseur uw pand komt bestuderen.

Hij kijk hierbij naar een aantal zaken zoals glas, isolatie, bouwjaar, functie van het pand en aanwezige installaties. Is er enkel glas, dubbel glas of misschien wel HR++ glas aanwezig? Wordt er gebruik gemaakt van TL balken of is er sprake van LED verlichting in het pand? Wordt het pand verwarmd met behulp van een HR107 ketel of is er al een warmtepomp ge√Įnstalleerd? Is sinds de bouw van het pand verbetering geweest van de isolatie? Al deze zaken bij elkaar bepalen het uiteindelijke energielabel.

Zoals u kunt zien is het op voorhand lastig is te zeggen wat het energielabel zal zijn zonder een uitvoerige inspectie ter plaatse.

Onze aanbieders zijn allemaal BRL 9500 gecertificeerd. Dit betekent dat ze het utiliteitslabel mogen opstellen en afmelden bij het RVO. Wanneer de opname zou gebeuren door een partij die deze certificering niet bezit is kan het energielabel niet geregistreerd worden. Een niet geregistreerd label is niet geldig.

Wanneer moet ik het energielabel overhandigen?

Als u uw bedrijfspand gaat verkopen of verhuren moet het energielabel op het moment van overdracht aanwezig zijn. Hierop wordt ook gecontroleerd. U kunt hiervoor zelfs een boete ontvangen wanneer dit niet het geval is.

Kan ik een energielabel met spoed aanvragen?

Zeker, u kunt tijdens uw aanvraag aangeven op welke termijn u het energielabel nodig heeft. Het komt regelmatig voor dat er op het laatste moment nog een energielabel geregeld moet worden. Door in uw aanvraag aan te geven wanneer u uw energielabel bedrijfspand uiterlijk nodig heeft kunnen de verschillende aanbieders hier meteen rekening mee houden.

Onze aanbieders werken door het hele land en zijn dus altijd bij u in de buurt!

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het energielabel is 10 jaar geldig. Wanneer er in deze 10 jaar nieuwe huurders in uw pand komen hoeft u niet opnieuw een energielabel bedrijfspand aan te vragen. U kunt gedurende 10 jaar gebruik maken van hetzelfde label. Mocht u in de tussentijd aanpassingen aan uw pand gedaan hebben waardoor uw label mogelijk verbeterd is, kunt u uiteraard wel opnieuw een energielabel aanvragen. Dan wordt uw pand nogmaals compleet beoordeeld.

U kunt hier uw offerte aanvraag indienen en ontvang binnen een uur vrijblijvend 3 offertes per email.

Terug

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2024 Energielabel-offertes, onderdeel van LEAD Fabriek B.V.