12 december 2018

Een energielabel kantoor heeft u nodig wanneer u uw kantoorpand wilt gaan verkopen of verhuren.

Het maakt hierbij niet uit hoe groot uw kantoorpand is. Of het nu om 100 m2 of om 10.000 m2 gaat, op het moment van overdracht moet het energielabel aanwezig zijn.

Er zijn enkele uitzonderingen wanneer er geen energielabel nodig is op het moment van overdacht. Deze uitzonderingen zijn:

  • Panden die enkel en alleen uit opslag of werkplaats bestaan
  • Monumenten
  • Religieuze gebouwen
  • Een onteigend gebouw wat vervolgens gesloopt gaat worden
  • Gebouwen waar geen energie verbruikt wordt
  • Tijdelijk gebouwen met een gebruiksduur van maximaal 2 jaar.

U kunt een boete energielabel ontvangen wanneer na controle blijkt dat u geen energielabel had op het moment dat het pand werd overgedragen.

Deze boete kan oplopen tot wel € 10.000,-. Hierna zult u alsnog een energielabel moeten laten opnemen en registreren.

Soms krijgen we weleens de vraag wie er verantwoordelijk is voor het verzorgen van het energielabel. Dit is altijd de verantwoordelijkheid van de pandeigenaar, verkoper en verhuurder. Hij is dan ook degene die de boete ontvangt mocht er geconstateerd worden dat aan deze eis niet voldaan is.

Om het energielabel op te kunnen stellen moet niet alleen het bedrijf BRL 9500 gecertificeerd zijn maar moet ook de adviseur die de opname komt verrichten over de juiste papieren beschikken. Om deze papieren te behalen zullen ze een ingewikkeld examen af moeten leggen waarbij over het algemeen maar 20% van de kandidaten slaagt.

De aanbieders die bij Energielabel-offertes aangesloten zijn, zijn allemaal BRL 9500 gecertificeerd. Deze bedrijven worden ook een aantal keer per jaar door ons gecontroleerd of ze nog voldoen aan de door ons gestelde kwaliteitseisen. Op deze manier houden we de kwaliteit van onze energielabels hoog.

Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw energielabel kantoor?

Dien dan hier eenvoudig uw aanvraag in en ontvang vrijblijvend maximaal 3 offertes van diverse aanbieders per email. Aan de hand van deze offertes kunt u bepalen welke aanbieder het beste past bij uw wensen.

U kunt ook uw aanvraag voor een energielabel kantoor indienen door een email te sturen aan info@energielabel-offertes.nl. Vermeld bij uw aanvraag altijd de adresgegevens van het op te nemen pand en het aantal vierkante meters exclusief de ruimtes die gebruikt worden als opslag of werkplaats. Deze ruimtes hebben namelijk vrijstelling voor het energielabel en zullen hierom ook niet meegenomen worden in de aangeboden offertes.

Terug

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2024 Energielabel-offertes, onderdeel van LEAD Fabriek B.V.