18 april 2019

Een goedkoop energielabel aanvragen is gemakkelijk met behulp van Energielabel-offertes.

Nadat u uw aanvraag ingediend heeft ontvangt u binnen een uur 3 offertes van verschillende aanbieders. Aan de hand van deze offertes kunt u zelf bepalen door welke partij u uw energielabel wilt laten opstellen.

 

Wat kost een energielabel?

De kosten voor het opstellen van een energielabel bedrijfspand zijn afhankelijk van verschillende factoren. In eerste instantie wordt er vaak gekeken naar het totale aantal vierkante meters van het pand. De vierkante meters die gebruikt worden als opslag en werkplaats zijn overigens vrijgesteld van het energielabel. Bij het indienen van uw aanvraag is het handig als u hier al rekening mee houdt. Naast het aantal vierkante meters speelt vaak de complexiteit van het pand ook mee met de kosten energielabel.

 

Wanneer heb ik een energielabel bedrijfspand nodig?

U heeft een energielabel nodig wanneer u uw pand wilt gaan verkopen of verhuren. Het is al enige tijd verplicht om op het moment van overdracht het energielabel in bezit te hebben. Wanneer dit niet het geval is loopt u het risico op een boete. Deze boete kunt u eenvoudig voorkomen door een energielabel op te laten stellen. Nadat het energielabel bepaald is zullen de aanbieders deze ook registreren voor u bij het RVO. U hoeft verder dus niets meer te doen na ontvangst van het label.

 

Is de energielabel hoogte van belang?

Op dit moment heeft de hoogte van het energielabel nog geen gevolgen voor u al pandeigenaar. Het energielabel kantoor krijgt vanaf 2023 wel een verplichting. Namelijk dat kantoorpanden groter dan 100 m2 minimaal aan een energielabel C moeten voldoen. Dit wordt ingesteld om de CO2 uitstoot van deze panden terug te gaan brengen. Het kan daarom interessant zijn om, mocht uw pand nog niet voldoen aan een energielabel C, meteen een adviesrapport op te laten stellen.
In dit rapport wordt uitgelegd met behulp van welke te nemen maatregelen u uw huidige energielabel zou kunnen verbeteren.

Om direct uw offertes te ontvangen kunt u het aanvraagformulier invullen. U zit nergens aan vast en de verstuurde offertes zijn geheel vrijblijvend. Na uw akkoord zal er pas contact opgenomen worden met u voor het inplannen van een afspraak.

Terug

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2024 Energielabel-offertes, onderdeel van LEAD Fabriek B.V.