27 september 2018

Wilt u uw winkelruimte gaan verhuren of verkopen?

Ook dan heeft u een energielabel winkelpand nodig! Deze is namelijk nodig op het moment van overdracht bij de notaris wanneer u het winkelpand verkoopt. Wanneer u het gaat verhuren moet het energielabel worden toegevoegd als het nieuwe huurcontract getekend gaat worden.

Wanneer u de keuze heeft gemaakt voor één van onze aanbieders wordt er een opname datum ingepland. Op deze datum komt er een adviseur langs die de opname doet. Hij kijkt dan bijvoorbeeld naar glas, isolatie, gevel en manier van verwarmen. Bij een winkelpand wordt er vooral gelet op de constructies, verlichting en gebruiksoppervlakte.

Aan de hand van deze opname wordt er een label bepaald. Al onze aanbieders zijn BRL 9500 gecertificeerd en mogen de labels afmelden en registreren bij de RVO. De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) controleert of de energielabel winkelruimte overhandigd is op het moment van verkoop, verhuur of oplevering.

U heeft niet iedere keer als u een nieuwe huurder in uw winkel krijgt een nieuw energielabel aan te vragen. Het energielabel winkelpand is 10 jaar geldig.

Energielabel C verplicht

Voor kantoorpanden is het vanaf 2023 verplicht om minimaal energielabel C te hebben. Voor winkelpanden geldt deze verplichting nog niet. Overigens kunt u vaak bij uw bank wel korting krijgen op uw hypotheek wanneer u over een gunstig energielabel beschikt. Er zitten dus zeker wel voordelen aan een gunstig energielabel winkelruimte.

Energielabel-offertes vergelijkt de prijzen van de diverse aanbieders zodat u nooit teveel betaalt! Het aanvragen van een energielabel winkelpand is heel eenvoudig:

  • Invullen gegevens op onze website. (vierkante meters, tekeningen ja/nee, email/telefoon, tenaamstelling offerte)
  • U ontvangt 3 offertes van 3 verschillende bij ons aangesloten aanbieders.
  • U kiest een aanbieder die u een energielabel winkelpand gaat verstrekken
  • Opname van het pand op locatie
  • U ontvangt het energielabel winkelpand digitaal

Vraag nu uw energielabel winkelruimte aan

Wilt u nu een offerte aanvragen? Ga dan naar energielabel winkelpand aanvragen en ontvang binnen een uur 3 offertes in uw mail! Eerst nog een vraag stellen? Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Neem in dat geval contact met ons op.

Terug

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2024 Energielabel-offertes, onderdeel van LEAD Fabriek B.V.