27 september 2018

Wanneer u uw winkelruimte wilt gaan verkopen of verhuren heeft u een energielabel nodig.

Het energielabel winkelpand is net als alle andere energielabels 10 jaar geldig. Het energielabel voor een winkel valt vaak gunstig uit. Dit komt vooral doordat bepaalde factoren minder zwaar mee tellen wanneer een pand de functietitel winkel krijgt. De factoren die dan bijvoorbeeld minder zwaar zullen meetellen is het soort glas dat aanwezig is en het type isolatie wat gebruikt wordt. Ook wordt er minder streng gekeken naar het totale wattage van de verlichting. De richtlijnen voor een energielabel winkelpand zijn wat versoepelt omdat anders het energielabel vrijwel altijd ongunstig uit zou vallen. Bij een winkel wordt namelijk vaak gebruik gemaakt van enkel glas. Ook staat de voordeur geregeld open en wordt er veel verlichting gebruikt om de producten goed weer te kunnen geven.

Boete energielabel

Wanneer uw winkelpand niet voorzien is van een energielabel op het moment dat u deze gaat verkopen of verhuren, kunt u een boete ontvangen. Deze boetes worden uitgedeeld door de Rijksoverheid en kunnen flink oplopen.

Het is overigens niet zo dat wanneer u een boete ontvangen heeft voor het niet in het bezit zijn van een energielabel, hierbij ook de verplichting van een energielabel vervalt.

Nadat u de boete ontvangen heeft moet u namelijk alsnog uw winkelpand voorzien van een energielabel.

Het is vaak een kleine moeite om een energielabel winkelpand te regelen. Na uw aanvraag via onze website ontvangt u 3 offertes per mail. Wanneer u een aanbieder gekozen heeft maakt u met die partij een afspraak wanneer ze langs zullen komen om het label op te nemen. Het pand moet hiervoor compleet toegankelijk zijn. Gemiddeld duurt de opname van een energielabel winkelpand een klein uur. Hierna gaat de adviseur alle verzamelde gegevens uitwerken en berekenen welk energielabel uw winkel heeft. Als het label gereed is ontvangt u meestal het energielabel per mail.

Het kost u dus eigenlijk gemiddeld een uurtje van uw tijd en kan u helpen een flinke boete te voorkomen.

Vraag hier uw energielabel winkel aan en ontvang 3 offertes van verschillende aanbieders per email.

Terug

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2024 Energielabel-offertes, onderdeel van LEAD Fabriek B.V.