22 februari 2021

Energielabel Bedrijfspand

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is, in dit geval uw bedrijfspand. Zo geeft een energielabel A aan dat uw bedrijfspand erg energiezuinig is, energielabel G daarentegen laat zien dat er veel energie onnodige verbruikt wordt en dat er veel ruimte voor verbetering is. Op het energielabel staat ook welke maatregelen u kunt treffen om de energiezuinigheid te verbeteren, indien nodig.

 

Is een energielabel verplicht voor een bedrijfspand?

Bij de verhuur of verkoop van uw bedrijfspand bent u verplicht om een energielabel aan te vragen. Dit energielabel dient bij de overdracht of de start van de huur aanwezig te zijn. Dit is al een verplichting vanaf 2005. Ook bij herfinanciering van uw kantoorruimte wordt er door de bank vaak gevraagd om een energielabel.

 

Vanaf 2023 is het zelf verplicht om minimaal energielabel C te hebben voor uw bedrijfspand. Mocht het energielabel op dit moment lager zijn, bijvoorbeeld energielabel D, dan is het verstandig om nu alvast te kijken naar de energiezuinigheid van uw bedrijfspand.

 

Voor welke bedrijfspanden is een energielabel nodig?

Niet voor alle bedrijfspanden is een energielabel nodig. Zo worden bedrijfshallen zonder kantoor en/of kantine buiten beschouwing gelaten. Net zoals monumenten, kerken en panden kleiner dan 50m2.

 

Welke bedrijfspanden wél een energielabel nodig hebben zijn logischerwijs de bedrijfshallen mét kantoor en/of kantine groter dan 50m2. Daarnaast is een energielabel nodig voor de overige bedrijfspanden groter dan 50m2 zoals kantoren, winkels, horeca, gezondheidszorg en scholen.

 

Wat kost een energielabel voor een bedrijfspand

Mocht u een energielabel nodig hebben voor uw bedrijfspand, dan bent u vast benieuwd wat de kosten hiervan gaan worden. Allereerst is een belangrijke notitie dat energielabels alleen door erkend deskundige adviseurs opgemeten kunnen worden. Dit komt doordat zij gecertificeerd zijn en de berekening kunnen maken.

Via energielabel-offertes kunt u offertes van verschillende gecertificeerde adviseurs opvragen. Dan wordt er aan de hand van het aantal vierkante meters een prijs berekend. Doordat wij de prijzen kunnen vergelijken, heeft u altijd de laagste prijs!

 

Energielabel bedrijfspand aanvragen

Het aanvragen van een energielabel of offerte voor uw bedrijfspand gaat eenvoudig via onze website. Zo kunt u via deze link 3 verschillende offertes voor het energielabel van uw bedrijfspand aanvragen. Wij streven ernaar om zo snel mogelijk de verschillende offertes naar u op te sturen na uw aanvraag.

Mocht u nog vragen hebben kunt u deze altijd aan ons stellen door ons te mailen naar info@energielabel-offertes.nl of via het contactformulier.

Terug

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2024 Energielabel-offertes, onderdeel van LEAD Fabriek B.V.