27 september 2018

Wat is utiliteitsbouw?

De benaming utiliteitsbouw wordt regelmatig gebruikt. Het is afgeleid uit het Engels waar ‘utility’ nut betekent. De gebouwen die onder utiliteitsbouw vallen en een bepaald ‘nut’ hebben zijn vaak grote gebouwen zoals ziekenhuizen, grote kantoorgebouwen, overheidsgebouwen, scholen en universiteitsgebouwen. Gebouwen met een woonbestemming vallen niet onder utiliteitsgebouwen.

U heeft een energielabel utiliteitsbouw nodig wanneer u uw bedrijfspand verkoopt, uw pand gaat verhuren of bij nieuwbouw en oplevering van een utiliteitsbouw. Wanneer u het pand al verhuurd heeft, heeft u het energielabel alleen nodig wanneer het huurcontract na 1 januari 2015 is afgesloten. Als u niet zeker weet of u wel of geen energielabel nodig heeft kunt u dit altijd checken op ep-online.nl

BRL 9500-03 gecertificeerd.

Het energielabel utiliteitsbouw wordt net zoals andere energie labels volgens de door de overheid voorgeschreven methode opgenomen. De aanbieders die bij ons aangesloten zijn, zijn allen BRL 9500-03 gecertificeerd. Zo zijn ze allemaal gerechtigd om de opname te verrichten en het energielabel te registreren.

Wanneer u de keuze heeft gemaakt voor één van de bij Energielabel-offertes aangesloten aanbieders verloopt het verdere contact direct met hen. Zij zullen een afspraak met u maken om een adviseur langs te laten komen. Deze adviseur doet de opname altijd op locatie, hiertoe zijn ze namelijk verplicht. Hij kijkt hierbij naar een aantal zaken. Waaronder naar het soort glas dat uw pand heeft, de totale oppervlakte van de gevels, het type verlichting en welke soort installaties er gebruikt worden. Nadat de adviseur al deze zaken genoteerd heeft voert hij dit in in een rekensysteem waaruit uw energielabel komt. Dit label wordt geregistreerd bij de Rijksoverheid. Wanneer uw energielabel niet geregistreerd wordt bij de Rijksoverheid heeft u ook niets aan dit label.

Wilt u nog meer informatie ontvangen over het energielabel utiliteitsbouw? Neem dan contact op met Energielabel-offertes. Wij helpen u graag verder.

Terug

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2024 Energielabel-offertes, onderdeel van LEAD Fabriek B.V.