5 juni 2019

Hoe werkt het

Gaat u uw bedrijfspand verkopen of verhuren maar weet u niet zeker of uw pand al beschikt over een geldig energielabel? Dan kunt u uw energielabel opvragen op ep-online.nl.Dit is een database waar alle geregistreerde energielabels van bedrijfspanden terug te vinden zijn. Kunt u uw energielabel hier niet terugvinden? Dan is de kans vrij groot dat u nog geen energielabel bedrijfspand heeft.

Aangezien het label verplicht aanwezig dient te zijn op het moment van de overdracht zal een gecertificeerd bedrijf het energielabel op moeten stellen. Wanneer dit wordt uitgevoerd door een bedrijf wat niet gecertificeerd is kan het energielabel niet geregistreerd worden bij het RVO. Kortom, dan heeft u een nutteloos energielabel. U kunt dan nog steeds een boete ontvangen voor het niet in het bezit hebben van een label. De aanbieders aangesloten bij Energielabel-offertes zijn allemaal volledig gecertificeerd en kunnen uw energielabel officieel registreren bij het RVO.

Wat kost een energielabel gemiddeld

De kosten voor een energielabel bedrijfspand lopen vaak flink uiteen. Bij Energielabel-offertes kunt u eenvoudig offertes van diverse aanbieders vergelijken. U kunt uw aanvraag vrijblijvend via onze website plaatsen, waarna wij uw aanvraag direct doorsturen aan de aanbieders. Deze aanbieders zullen u dan binnen een uur een offerte toesturen. Het verdere contact loopt via deze aanbieders. Een simpelere manier van uw energielabel opvragen bestaat er niet.

Af en toe zullen we nog wat extra informatie bij u opvragen wanneer er enige onduidelijkheid is over het desbetreffende pand. Het kan hierbij gaan om de adresgegevens, de hoeveelheid panden of om het aantal vierkante meters. Doordat wij deze informatie opvragen komt uw aanvraag meteen correct binnen bij de aanbieders. Zo willen we voorkomen dat u niet meerdere emails met dezelfde vragen hoeft te beantwoorden.

Welke ruimtes zijn labelplichtig

Voor het bepalen van het totale aantal vierkante meters is het belangrijk dat de vierkante meters van alle ruimtes bij elkaar opgeteld worden. Dit is exclusief ruimtes die gebruikt worden als hal, opslag, loods of werkplaats. Deze vierkante meters hebben namelijk vrijstelling voor het energielabel en hoeven daardoor ook niet meegenomen te worden.

Opvragen van het energielabel

Besparen op uw energielabel? Dat kan door een aanvraag te doen op energielabel-offertes.nl. Vraag simpel offertes op en bespaar op uw energielabel, gemiddeld tot 40%. Uw aanvraag doet u hier

Terug

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2024 Energielabel-offertes, onderdeel van LEAD Fabriek B.V.