27 september 2018

Via Energielabel-offertes kunt u meerdere offertes aanvragen voor uw energielabel kantoor.

U ontvangt dan drie offertes van verschillende aanbieders. Aan de hand van deze vrijblijvende offertes kunt u een aanbieder kiezen die de opdracht mag gaan uitvoeren.

Een energielabel kantoor is erg belangrijk. Allereerst is een energielabel verplicht wanneer u uw kantoorpand gaat verhuren of verkopen. Ten tweede dient een kantoorpand vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C te hebben. Anders mag het pand niet eens meer dienstdoen als een kantoorpand en zal het op slot moeten. Wanneer blijkt dat uw kantoor een slechter energielabel dan label C heeft zult u hier wat aan moeten doen. Er zijn diverse mogelijkheden om uw energielabel te verbeteren. Dit kan uiteenlopen van het vervangen van de huidige verlichting door LED verlichting tot het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het pand.

Het is compleet afhankelijk van de huidige staat van het gebouw welke invloed bepaalde aanpassingen zullen hebben.

Zo leert de ervaring dat bij sommige panden het toepassen van LED verlichting al een grote invloed heeft terwijl bij oudere kantoorpanden dit weer bijna geen invloed heeft en er veel meer winst behaald kan worden door het toepassen van extra isolatie.

Er zijn inmiddels vanuit de overheid subsidies beschikbaar zodat het aantrekkelijker wordt om aanpassingen door te voeren aan de panden.

Met behulp van subsidies wordt het immers voor de pandeigenaar financieel aantrekkelijker om zijn kantoorpand duurzamer te maken.

Veel banken spelen al in op de nieuwe regelgeving en stellen als voorwaarde voor een lening dat er meteen wordt gewerkt aan het verduurzamen van het desbetreffende pand. Wanneer u hier niet aan wilt voldoen zal de bank vaak niet zo happig zijn om een lening te verstrekken.

Wat is nu de volgende stap wanneer u een energielabel ontvangen heeft die niet voldoet aan deze eis?

U kunt bij onze aanbieders ook adviesrapporten aanvragen. Vaak maken zij gebruik van twee verschillende soorten rapporten. De ene is een rapport waarin mogelijke maatregelen weergegeven worden om uw label te kunnen verbeteren. Het andere rapport is een uitgebreider rapport waarin ook de mogelijke maatregelen weergegeven worden alleen worden deze hier aangevuld door kosten en besparingen. Zo zal er in het uitgebreide rapport beschreven staan welke investeringen er nodig zijn voor een bepaalde aanpassing. Ook wordt beschreven wat de verwachtte terugverdientijd per maatregel zal zijn.

 

Wilt u meer informatie kunt u altijd even een email sturen naar info@energielabel-offertes.nl. Wanneer u liever direct diverse offertes ontvangt voor het afgeven van een energielabel kun u dat hier doen.

Terug

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2024 Energielabel-offertes, onderdeel van LEAD Fabriek B.V.