29 april 2019

Heeft u een energielabel kantoor nodig?

Omdat u uw pand wilt gaan verkopen of verhuren, of omdat u met uw kantoorpand voorbereid wilt zijn voor 2023? Bij Energielabel-offertes vraagt u gemakkelijk en vrijblijvend meerdere offertes aan.

Wanneer u uw kantoorpand gaat verkopen of verhuren is het verplicht om een energielabel in het bezit te hebben op het moment van de overdracht. Wanneer deze niet aanwezig is loopt u het risico op een boete welke uitgedeeld worden door de Inspectie Leefomgeving en Transport. Nadat u een boete ontvangen heeft zult u alsnog aan de verplichting moeten voldoen.

Wilt u zich voorbereiden voor 2023?

Een energielabel kantoor dient vanaf 2023 te voldoen aan de energielabel C eis. Dit houdt in dat een kantoorpand groter dan 100 m2 minimaal een energielabel C dient te hebben. Deze eis is ingesteld om de CO2 uitstoot van bedrijfspanden terug te kunnen dringen. Vooralsnog is deze verplichting alleen geldig voor kantoorpanden groter dan 100 m2. De verwachting is dat deze verplichting in de toekomst voor meer type utiliteitspanden zal gaan gelden.

Een energielabel voor bedrijven kan over het algemeen alleen opgenomen worden door middel van een opname op locatie. Er komt dan een gecertificeerde adviseur bij u langs om uw pand te inspecteren. Tijdens de opname kijkt hij naar het bouwjaar, oppervlakte, isolatie, glas, installaties en nog wat andere zaken. Deze resultaten bij elkaar bepalen de hoogte van uw energielabel bedrijfspand.

Wat als mijn kantoorpand niet voldoet aan de Energielabel C eis?

Wanneer uw pand hier niet aan voldoet is het verstandig om te gaan bekijken welke maatregelen u kunt nemen om wel te kunnen voldoen aan deze eis. Dit kan met behulp van de aanbieder die uw energielabel heeft opgesteld. De bij ons aangesloten partijen kunnen voor u een adviesrapport opstellen. In dit rapport worden concrete maatregelen benoemd die u kunnen helpen om uw huidige energielabel bedrijfspand te gaan verbeteren.

Vraag hier eenvoudig uw vrijblijvende offertes aan of neem contact met ons op wanneer u meer informatie wilt ontvangen.

Terug

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2024 Energielabel-offertes, onderdeel van LEAD Fabriek B.V.