27 juni 2023

Het kan u niet zijn ontgaan, vanaf 1 januari moeten kantoorpanden een energielabel C of beter (B, A, A+, A++, A+++, A++++) hebben. Hebben ze dit niet dan mogen ze officieel niet gebruikt worden. In de praktijk zien we geen ketting aan de voordeur hangen. Maar de controle op het hebben van een energielabel C voor kantoren is aan het toenemen.

Controle door gemeente

Steeds meer gemeenten maken actief beleid van de energielabel C verplichting. Hoe deze wordt ingevuld is per gemeente verschillend, ook het tempo waarin verschilt sterk. De signalen uit de markt zijn dat steeds meer gemeenten kantooreigenaren een brief sturen met daarin een dwangsom bij het ontbreken van het (juiste) energielabel.

Natuurlijk wordt in dit soort gevallen de eigenaar alsnog de kans geboden alsnog aan het energielabel C voor hun kantoorpand te voldoen. Maar ook dit is weer verschillend per gemeente.

Laat u adviseren door een erkend adviseur

Heeft u nog geen energielabel C voor uw kantoorpand? Laat u dan adviseren door een erkend energieadviseur. Deze kan u niet alleen vertellen wat uw huidige energielabel is maar ook hoe u deze kunt verbeteren naar minimaal een C. Door gerichte maatregelen te nemen heeft u voor een minimale investering een maximaal resultaat. Soms is één enkele maatregel al genoeg om het energielabel van uw kantoor te verbeteren en aan alle eisen te voldoen.

Op zoek naar de juiste adviseur, doen dan vandaag nog een aanvraag voor een energielabel C kantoor via onze site. Dit is altijd geheel kosteloos en vrijblijvend!

Terug

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2024 Energielabel-offertes, onderdeel van LEAD Fabriek B.V.