17 april 2024

Voor welke panden ook alweer?

Het is inderdaad weer even geleden. Maar bijna alle kantoren van 100 m2 of groter hebben de verplichting om een energielabel te registreren die vervolgens minimaal een C is of beter. Hierop zijn wel een aantal uitzonderingen:

  • Is het kantoorgedeelte kleiner dan 50% van de totale oppervlakte van het pand, dan is de verplichting voor een energielabel C er niet. LET OP: gaat u dit pand verkopen of verhuren? Dan is waarschijnlijk wel een energielabel verplicht. Alleen geldt hier de energielabel C eis dan niet.
  • Monumenten hebben ook een uitzondering en geen energielabel C verplichting.
  • Is het een casco bedrijfspand? Dan wordt er geen energie verbruikt voor verwarming/ binnenklimaat. Ook dan is er geen energielabel C verplichting.

Alle informatie op een rijtje? Deze vindt u op de site van de RVO.

Moest dat niet al in 2023?

Jazeker, maar uit onderzoek is gebleken dat veel bedrijfspanden hier nog steeds niet aan voldoen. En niet geheel verassend is het vooral de overheid zelf die nog niet aan de regels voldoet.

Uit onderzoek van CBRE in opdracht van Nieuwsuur blijkt dat slechts 55% van de kantoren van 100 m2 of groter een energielabel C of beter heeft. Een groot deel 30% heeft nog helemaal geen energielabel is gebleken. Het overige deel heeft een energielabel D of slechter. Meer informatie op de website van de NOS

Hoe kom ik aan een energielabel C?

Dat start bij het bepalen van het huidige energielabel. Heeft het bedrijfspand een recent bouwjaar, of zijn er al veel besparende maatregelen uitgevoerd? Dan is er grote kans dat u al een energielabel C heeft. Is het energielabel D of slechter, dan kunnen veel bedrijven advies geven over het verbeteren van uw energielabel. Dit kan bijvoorbeeld door het opstellen van een maatwerkadvies.

Op zoek naar de juiste aanbieder voor het opstellen van een energielabel voor uw bedrijfspand? Doe dan een aanvraag op onze website, start uw aanvraag voor een energielabel bedrijfspand hier.

Terug

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2024 Energielabel-offertes, onderdeel van LEAD Fabriek B.V.