7 februari 2019

Vanaf januari 2015 is een energielabel bedrijfspand al verplicht.

Door het energielabel te verplichten kan de overheid beter inzichtelijk krijgen wat de CO2 uitstoot is van de bedrijfspanden in Nederland. Vanaf 2023 zullen de regels voor kantoorpanden groter dan 100 m2 worden aangescherpt. Dan zal het verplicht zijn voor deze panden om minimaal een energielabel C te hebben. Een groot gedeelte van de kantoorpanden voldoet nu nog niet aan deze eis en zullen hun pand energiezuiniger moeten gaan maken. Wat hiervoor nodig is is sterk afhankelijk van de huidige staat van het pand. Voor sommige panden zal het al voldoende kunnen zijn om de huidige verlichting te vervangen door LED verlichting. Voor andere panden zullen er ingrijpendere maatregelen noodzakelijk zijn.

Wanneer u uw pand wilt gaan verbeteren om aan deze eis te voldoen is het wellicht verstandig om in het achterhoofd te houden dat in 2030 hoogstwaarschijnlijk de eis nog hoger wordt. De verwachting is dat vanaf 2030 kantoorpanden groter dan 100 m2 zelfs een energielabel A moeten hebben. Als het toch nodig is om uw pand energiezuiniger te maken waarom niet meteen streven naar een energielabel A?

Als u op zoekt bent naar een partij die in eerste instantie uw energielabel bedrijfspand op kan gaan stellen kan Energielabel-offertes u daarbij helpen.

We sturen uw offerte aanvraag door naar 3 verschillende partijen. Deze partijen brengen ieder hun offerte uit en u bent vrij om te kiezen voor welke partij u kiest.

Wanneer na opname van uw energielabel blijkt dat u bijvoorbeeld een energielabel E heeft kunt u vaak bij de partij die het label heeft opgesteld ook een adviesrapport aanvragen. In dit rapport staan maatregelen beschreven die specifiek voor uw pand noodzakelijk zijn om het energielabel te verbeteren. Normaal gesproken kan alleen de partij die uw energielabel bedrijfspand heeft opgenomen een adviesrapport voor u maken.

Al de bij ons aangesloten partijen zijn BRL 9500 gecertificeerd en hiermee mogen zij energielabels afgeven en registreren bij het RVO.

Terug

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2024 Energielabel-offertes, onderdeel van LEAD Fabriek B.V.