13 mei 2019

Wilt u uw bedrijfspand gaan verkopen of verhuren en heeft u momenteel nog geen energielabel voor uw pand?

Dan is het verplicht om een energielabel bedrijfspand op te stellen. Wanneer deze namelijk ontbreekt op het moment van de overdracht loopt u het risico op een boete. De boete voor het ontbreken van het energielabel kan flink oplopen. Mocht u een boete ontvangen hebben dient u alsnog een energielabel op te laten stellen.

Er wordt door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) gecontroleerd of bedrijfspanden hebben voldaan aan deze eis. Dit kan ook gedaan worden met terugwerkende kracht. Deze controle vindt dus niet alleen op het moment van de overdracht zelf plaats.

Kosten energielabel.

De kosten voor het opstellen van een energielabel zijn afhankelijk van verschillende zaken. Over het algemeen stellen de bij ons aangesloten aanbieders de offertes op op basis van aantal vierkante meters. Wanneer de panden groter dan 1500 m2 zijn zal er vaak een offerte op maat voor u opgesteld worden. Dan wordt er gekeken naar het type pand, het totale aantal vierkante meters en hoeveel tijd de opname met uitwerking ongeveer in beslag zal gaan nemen.

Het aanvragen van een energielabel bedrijfspand kunt u al in een paar simpele stappen doen. Wanneer u het formulier ingevuld heeft sturen wij uw aanvraag meteen door aan drie verschillende aanbieders.

Voor het energielabel utiliteit zijn de vierkante meters die gebruikt worden als opslag en werkplaats niet van belang.

Deze vierkante meters hebben namelijk vrijstelling van het energielabel. Daardoor hoeven ze ook niet meegenomen te worden bij de aanvraag. Wanneer u uw aanvraag geplaatst heeft via onze website lopen we deze altijd nog even na. Zo kan het voorkomen dat u van ons nog een mailtje ontvangt waarin we om verduidelijking van het aantal vierkante meters of adressen vragen. Er dient per adres een energielabel afgegeven te worden. Met uitzondering van een bedrijfsverzamelgebouw wanneer er meerdere adressen in één pand zitten maar er wel gebruikt gemaakt wordt van 1 ingang en 1 manier van verwarmen.

Nadat uw aanvraag helemaal duidelijk is sturen we deze door aan de verschillende aanbieders. U ontvangt dan binnen een uur vrijblijvend drie offertes per email. Met welke aanbieding u verder wilt is helemaal aan u.

Terug

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2024 Energielabel-offertes, onderdeel van LEAD Fabriek B.V.