Vul hieronder uw gegevens in en vraag offertes aan

  • Ontvang gratis 3 offertes
  • Meer dan 20 aangesloten gecertificeerde aanbieders
  • Binnen 2 uur uw offertes per e-mail
  • U ontvangt 3 offertes
  • Bespaar tot 40%
  • In héél Nederland
  • Elk type bedrijfspand

Vragen?

Neem gerust contact met ons op!

stuur een e-mail

offerte aanvragen?

maandag t/m vrijdag 09.00 tot 18.00 uur.

aantal panden
Bouwtekening aanwezig?:
meer items
Bedrijfspand
bouwtekening
Bouwtekening aanwezig?:
Uw gegevens

Boetes voor niet bezitten energielabel

Zoals bekend is het energielabel voor bedrijfspanden verplicht per januari 2015. Een bedrijfspand verkopen of verhuren zonder energielabels kan dus een boete opleveren vanuit de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Boetes uitgedeeld

De Inspectie Leefomgeving en Transport meldde dat er veel gecontroleerd zou worden op het bezitten van een energielabel bij verkoop, verhuur of oplevering van een pand. Hier is nu met terugwerkende kracht werk van gemaakt. Boetes met een maximale hoogte van €10.000,- lijken een voorbode op een strenger beleid van de Inspectie Leefomgeving en Transport. De maximumboete voor het niet bezitten van een energielabel is €20.250,- voor bedrijfspanden.

Voor bedrijfspanden bestaat geen voorlopig energielabel, hier dient u een afspraak voor te maken. Er zal dan een gecertificeerde adviseur op locatie een controle uitvoeren, waarbij alle facetten die effect hebben op het energielabel worden gecontroleerd. Hier komt vervolgens een energielabel uit (G t/m A). Deze wordt door de aanbieder in de landelijke database geregistreerd, dit hoeft u dus niet zelf te registreren.

Kosten energielabel

De aanbieders van energielabels bieden prijzen aan per staffel, doordat voor grotere/complexere panden een andere tijdsbesteding is genoodzaakt. De adviseur moet altijd de locatie bezoeken, zodat het energielabel kan worden geregistreerd. Het is algemeen afgesproken met de aanbieders dat er geen onvoorziene kosten in rekening mogen worden gebracht. Voorrijkosten of spoedaanvragen hebben een vaste prijzen (ex.btw).

Aanvragen energielabel bedrijfspanden

Wilt u een boete voor het niet in bezit hebben van een energielabel voorkomen? Vraag dan eenvoudig bij Energielabel-offertes uw offerte aan. Onze aanbieders zijn volledig BRL 9500 gecertificeerd en mogen dus energielabels uitbrengen voor bedrijfspanden, kantoorpandenutiliteitsgebouwenwinkels, horecagelegenheden en overige bedrijfsruimten.